Sekoitekangas

  • Sekoitekangas
  • Sekoitekangas tarkoittaa tekstiiliä, johon sekoitetaan keskenään eri kuituja tekstiilien käyttöominaisuuksien, kuten rypistyvyyden, siliämisen ja hengittävyyden parantamiseksi. Sekoitekankaissa tuttuja yhdistelmiä ovat muun muassa puuvillaan yhdistetty modaali tai viskoosi, jotka tekevät kankaasta pehmeämpää, ja villaan lisätty polyamidi, joka tuo kankaalle kestävyyttä. Erityisesti elastaania sisältävät sekoitekuidut ovat yleistyneet. Alun perin elastaania käytettiin pääosin uima- ja alusvaatteissa, mutta nykyään kuitua käytetään usein myös housuissa, puseroissa ja mekoissa tuomaan joustavuutta ja istuvuutta.

    Sekoitekankaiden pesu

    Sekoitekankaiden pesussa kannattaa tutustua huolellisesti tekstiilin pesumerkintöihin, sillä on suuri ero siinä, onko kyseessä esimerkiksi villasilkkisekoite vai puuvillaelastaani. Valitse pesuaine tekstiilin herkimmän kuidun mukaan, esimerkiksi villasilkkisekoitteelle soveltuu Bio Luvil Wool & Silk. Ota pesussa huomioon sekoitteen eri kuidut, ohjeet eri tekstiilikuitujen pesemiseen löydät täältä.

    Sekoitekankaiden silitys

    Sekoitekankaan silityslämpötila määräytyy aina tekstiilin herkimmän kuidun mukaan. Tarkista vaatteen pesumerkinnöistä oikea silityslämpötila.