Puuvilla

  • Puuvilla
  • Puuvillaa saadaan pensasmaisesta puuvillakasvista. Se on siis kasvikuitu ja koostuu pääasiassa selluloosasta. Lujuutensa ja kestävyytensä ansiosta se on suosittu ja monikäyttöinen tekstiilikuitu. Puuvillakankaat ovat helppohoitoisia; ne ovat kestäviä, helposti käsiteltäviä ja värjättäviä. Puuvilla ei sähköisty helposti ja kestää usein toistuvaa pesua myös korkeissa lämpötiloissa.

    Puuvillan pesu

    Lakanoita ja pyyhkeitä voidaan pestä jopa 60−95ºC:ssa, mutta nykyvaatteissa käytetään erilaisia viimeistelykäsittelyitä tai sekoitteita, jotka vaativat alhaisempia pesulämpötiloja. Noudata vaatteessa annettua pesuohjetta aina tarkasti.Voit valita pyykinpesuaineen herkimmän tekstiilin tai värin mukaan.

    Kuivaus ja silitys

    Oio puuvillatekstiilit kuivumaan kosteana vähentääksesi tekstiilin rypistymistä. Puuvillaneuleet on hyvä kuivata vaakatasossa, jotta ne pitävän muotonsa. Puuvilla kestää silittäessä 200−220ºC astetta (silitysrauta kuumimmillaan), mutta on aina hyvä huomioida tekstiilien hoito-ohjeet. Jos puuvillaan on sekoitettu toista kuitua, se voi vaikuttaa sekä pesu- että silitysohjeisiin.