Akryyli

  • Akryyli
  • Akryyli on kevyt mutta luja keinokuitu, jota käytetään usein luonnonkuidun, kuten villan vahvistamiseen. Akryyli on pehmeä, kuohkea ja helposti siliävä kuitu, ja tuo näitä ominaisuuksia myös valmiiseen kankaaseen. Akryylia käytetään sekä sellaisenaan että sekoitteena luonnonkuitujen ja muiden keinokuitujen kanssa. Akryylin hyviä ominaisuuksia ovat miellyttävä tuntu ja helppo värjättävyys. Lisäksi se on niin kevyt ja luja kuitu, että sitä voidaan käyttää myös purje- ja telttakankaana. Paloherkkyys ja sähköistyvyys ovat akryylin huonoja puolia.

    Pesu ja hoito

    Akryyli on helppo puhdistaa ja se kuivuu nopeasti. Pese akryylitekstiilit aina pesuohjeen mukaan. Akryyli ei kestä korkeita pesulämpötiloja (enintään 40ºC). Sen pesuaineeksi suositellaan nestemäisiä pesuaineita. Valitse värin mukaan joko Bio Luvil Classic, Bio Luvil Color tai Bio Luvil Black -pesuneste. Allergikon kannattaa valita hajusteeton pyykinpesuneste Bio Luvil Sensitive -tuotteista.

    Kuivaus ja silitys

    Hyvän siliävyyden vuoksi akryylituotteita ei välttämättä tarvitse silittää, mutta halutessaan ne voi silittää kuivina tai kostean liinan läpi enintään 110ºC:lla eli silitysraudan miedoimmalla lämmöllä.