Pyykinpesuaineen valinta ja annostelu

  • Pyykinpesuaineen valinta ja annostelu
  • Kun olet tutustunut tekstiilien pesuohjeisiin, lajittele pyykki ja lue pyykinpesuaineen annosteluohjeet pakkauksesta. Suosi aineissa tiivisteitä, koska ne ovat usein ympäristön kannalta paras vaihtoehto eikä sinun tarvitse kantaa kotiin isoja määriä pesuainetta: tiivisteellä saat aivan yhtä hyvän pesutuloksen kuin suuremmallakin määrällä tavallista pesuainetta. Useimmat Bio Luvilin tuotteet ovat tiivisteitä, joten pääset vähemmällä vaivalla ja rahalla pyykinpesussa! Nestemäistä Bio Luvil Coloria löytyy myös supertiivisteenä – 730 ml Pikkujätti-pullosta riittää pesuainetta yhtä moneen pesuun kuin 1,5 litran pullosta perinteistä pesunestettä!

    Parhaan pesutuloksen saat oikealla annostelulla. Oikea pyykinpesuaineen annostelu on parhaaksi pesukoneelle sekä ympäristölle. Annostelumäärä vaihtelee pesuaineen sekä pyykin likaisuuden ja veden kovuuden mukaan. Suomessa vesi on yleensä pehmeää, mutta joillain paikkakunnilla vesi on keskikovaa.

    Pyykinpesuaineen valinta kannattaa aina tehdä pestävien tekstiilien värin ja materiaalin mukaan. Bio Luvilin tuotevalikoimasta löydät pesuaineet muun muassa värillisten, mustien sekä herkkien materiaalien pesuun.

    Nestemäinen pyykinpesuaine on helppo valinta kaikenlaisen pyykin pesemiseen, koska se huuhtoutuu helposti ja soveltuu hyvin esimerkiksi pyykin käsinpesuun. Pyykinpesujauhe ovat erityisen tehokkaita pesuaineita valkopyykille. Lisää nestemäisten ja jauhemaisten pyykinpesuaineiden eroista löydät täältä.