Pesumerkinnät

 • Pesumerkinnät
 • Jokaisella vaatteellasi on omat uniikit pesumerkinnät. Pesumerkintöjä noudattamalla vältät tekstiilien kutistumisen, venymisen ja värjäytymisen. Bio Luvil tahtoo, että vaatteesi pysyvät mahdollisimman pitkään kauniina ja käyttökelpoisina, joten olemme koonneet tälle sivulle tärkeimmät pesumerkinnät. Tutustu Bio Luvilin eri tuotevaihtoehtoihin,  joista löydät oikean pesuaineen eri väristen tekstiilien sekä herkkien tekstiilikuitujen pesemiseen.

  Vesipesu


  Vesipesua koskevat pyykinpesumerkinnät symboloivat pesuvatia. Merkki kertoo myös tekstiilin pesulämpötilan. Lue tarkemmat ohjeet vesipesuun täältä.

  Kemiallinen pesu


  Kemiallisen pesumerkinnät tunnistat ympyrästä, jonka sisällä oleva kirjain kertoo siitä, millaista kemiallista pesua tekstiili vaatii. Kemiallista pesua vaativat vaatteet pestään pesulassa. Lue enemmän kemiallisesta pesusta täältä.

  Valkaisu


  Pyykin valkaiseminen palauttaa valkoisten vaatteiden alkuperäisen värin. Valkaisu auttaa myös tilanteessa, jossa vaaleaan vaatteeseen on jäänyt jälki tahranpoistosta huolimatta. Täältä löydät tarkemmat tiedot valkaisua koskevista pesumerkeistä.

  Kuivaus


  Pyykinkuivausta koskevat pesumerkinnät kertovat, kuivataanko pyykki tasolla vai ripustettuna. Pyykin kuivaukseen kannattaa kiinnittää huomiota, jotta vaatteet eivät veny tai menetä muotoaan. Tarkista täältä, mitä eri kuivauksen pesumerkinnät tarkoittavat.

  Rumpukuivaus


  Rumpukuivauksen pesumerkintä on neliön sisällä oleva, rumpua kuvaava ympyrä. Herkät ja materiaalit kuten silkki ja villa eivät kestä rumpukuivausta. Vaikka pesumerkinnät ei kieltäisi rumpukuivausta, kannattaa rumpukuivausta kuitenkin harkita tekstiilikohtaisesti ja olla täyttämättä rumpukuivainta täyteen. Lue täältä lisää rumpukuivauksesta.

  Silitys


  Silitetty vaate on kaunis ja mukavan tuntuinen. Tekstiilin silittämistä koskevan pesumerkit tunnistat silitysrauta-symbolista. Merkintä kertoo myös lämpötilan, jolla tekstiili silitetään. Kun oiot ja ripustat vaatteen hyvin kuivumaan, menee silitykseen vähemmän aikaa. Lue täältä tarkemmat ohjeet silitykseen.